Za to všechno můžu já ....
Digg  Sphinn  del.icio.us  Facebook  Mixx  Google  BlinkList  Furl  Live  Ma.gnolia  Netvouz  NewsVine  Pownce  Propeller  Reddit  Simpy  Slashdot  Spurl  StumbleUpon  TailRank  Technorati  TwitThis  YahooMyWeb
 

... neposedné ručičky...

 
 

Trochu teorie

Tak nějak netradičně.
Nejdříve zdobení, pak recepty a až bude trochu času, tak i zadělávání těsta a pečení přibude...
1) Perníčky potírám po upečení směsí žloutek + voda + potr.barvivo čokoládové a červené. Já nejraději používám barvy práškové, ale dají se použít normálně gelovky od Willtona. Rozšlehám si žloutek s vodou, nesmí tam přijít té vody moc aby se perníky nerozmočily, ale to určitě znáte, pak přidám barvu a nakonec všechno přeliju přes sítko, aby mi tam nezůstaly kousky.

2) Zdobím mikrotenovými sáčky bez špičky, jen s ustřiženým růžkem. Ten sáček nesmí mít spodní okraj. Jsou to takové ty do mrazáku, tady se prodávají v několika barvách, ale jsou dost špatně k sehnání, tak když na ně přijdu, tak jich nakupuji do zásoby :-). Já přesívám cukr jen jednou, ale bílek si promáčknu přes punčochu aby tam nezůstala ta bílá poutka. Do polevy můžete zkusit kápnout olej, ale opravdu kápnout, co vám ulpí třeba na špejli, když ji namočíte do oleje. To mi poradil výrobce umělých špiček, otvor se tak neucpává.

3) Když dělám svícny, tak si vezmu čajovou svíčku v tom kovovém kalíšku, svíčku vyndám, jde to lehce, a pokud nemám vykrajovátko se stejným průměrem, vykrojím kalíškem otvor, a perníček upeču s tím kovovým kalíškem. Nechám schladnout a potom teprve kalíšek vyjmu a nebo ho ani nevyndávám, perník ozdobím a do kalíšku strčím zpět svíčku. Dá se použít i vyšší svíčka se stejným průměrem.

4) Velké plochy potírám jen řidší polevou a do trouby je nedávám. Polevu si naředím přidáním bílku, je to lepší než přidávat citron nebo vodu, po zaschnutí je hladší a lesklá. Potírám štětečkem.



Tak a teď recepty. Jsou si podobné, ale přece se trochu liší jako všechny perníkové recepty :-)

I. 680g hladké mouky
250g moučkového cukru
100g medu
4 vejce
50g másla nebo tuku na pečení (není rozhodující druh)
1 lžíce kakaa
1 lžíce perníkového koření
2 malé lžičky sody
1 vanilkový cukr (nemusí být)


II. 1 kg hladké mouky
300g cukru
200g medu
100g tuku
20g sody
6 vajec
1 lžíce perníkového koření
3 lžíce kakaa
Fotozadělávání ...
 
Prohlášení o Cookies |
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one